鮨 不二楼
せんじゅくせっちゅう、東西融合
目指したのは、150年先の鮨の原型
鮨 不二楼の
「新江戸前鮨」
鮨不二楼の掲げる「新江戸前鮨」とは“鮨の楽しみ方”を更に進化させた、
「鮨 不二楼」独自の提供スタイルのこと。
“鮮熟折衷”、“東西融合”を基本理念とし、酒のつまみを出しながら提供される熟成鮨と、
鮮度抜群の博多前鮨との濃淡のコントラスト。
煮る、蒸す、焼く、酢で〆る等手を加えることを主軸にした
江戸前鮨のバランスを追求しています。
Fusion of Japanese food technology and Japanese food culture.
Our goal is to create the prototype of sushi "150 years from now".
This is the New Edomae Sushi of “Sushi Fujiro”.

Sushi Fujiro's "New Edomae Sushi" is a unique style of sushi that further evolves the "way to enjoy sushi".
Our course consists of appetizers, matured sushi (aged sushi), fresh sushi,
and Edomae Sushi, which is cooked, boiled, or grilled seafood. We seek balance in the way we eat.
鮮度×熟成×発酵の技術
特に熟成技術に関しては麻布十番の名店「鮓 ふじなが」の藤永大介氏から直接手ほどきを受け研鑽を重ね、東京海洋大学と共同研究した熟成についての世界初の論文が、令和2年度日本水産学会論文賞を受賞しました。
職人の勘の世界であった熟成と旨味の美味しさの因果関係を世界で唯一証明したのが「鮨 不二楼」の新江戸前鮨であると言えます。

受け継がれてきた職人の技術と、数値が証明する科学の融合が織りなすもの。
それは「150年先の日本人が食べる、鮨の原点」でありたいと、日々努力を重ねております。

旬と産地、地域によって文化の違う各鮨の技術を融合した、未来に向けた不二楼独自の「新江戸前鮨」という提供スタイルを、是非お愉しみください。

For the most advanced sushi in Japan, come to “Sushi Fujiro”.
Enjoy sushi prepared with the techniques of freshness, maturity, and fermentation.
The technique of maturing sushi at “Sushi Fujiro” was taught to us by Mr. Daisuke Fujinaga of the famous Azabu-Juban restaurant "Sushi Fujinaga", and we have been pursuing this technique.
In 2020, Mr. Muneshige Takatori, the general manager of “Sushi Fujiro”, and Tokyo University of Marine Science and Technology collaborated to publish the world's first paper on maturing, which won the 2020 Japan Society of Fisheries Research Paper Award.
It can be said that Sushi Fujiro's new Edomae Sushi is the only one in the world that proves the causal relationship between aging and delicious flavor, which used to be the world of craftsmen's intuition.

The fusion of craftsmanship passed down from the Edo period and the latest science is woven together.
We strive every day to be "the starting point of sushi that Japanese people will eat 150 years from now.

We hope you will enjoy Sushi Fujiro's unique "New Edomae Sushi", a future-oriented style of sushi that fuses the techniques of sushi with the season, the region of origin, and the culture of each region.
宮大工による総檜の和の装いが圧巻の「日本橋不二楼」
宮大工による総檜の和の装いが圧巻の「日本橋不二楼」
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威厳と静寂を感じる檜のカウンター。大将の想いとともに、ここでしか味わえないひとときを。
威厳と静寂を感じる檜のカウンター。大将の想いとともに、ここでしか味わえないひとときを。
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江戸前のシャリ酢は3種類の赤酢を使用。
江戸前のシャリ酢は3種類の赤酢を使用。
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72時間熟成の牡丹海老。濃厚な甘みとコクが口の中にねっとりと粘り付き、噛むとプリプリとした食感が同居している。
72時間熟成の牡丹海老。濃厚な甘みとコクが口の中にねっとりと粘り付き、噛むとプリプリとした食感が同居している。
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鮨不二楼の真骨頂。新江戸前鮨2週間熟成 天然本鮪。
鮨不二楼の真骨頂。新江戸前鮨2週間熟成 天然本鮪。
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博多前寿司。佐賀呼子産ヤリイカ 鹿の子造り。
博多前寿司。佐賀呼子産ヤリイカ 鹿の子造り。
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天然カワハギ
天然カワハギ
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佐賀産 小肌
佐賀産 小肌
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まるで玉手箱のような「鮨不二楼のばらちらし」大切な方へのお土産に。
まるで玉手箱のような「鮨不二楼のばらちらし」大切な方へのお土産に。
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宮大工による和の装いが目を引く「不二楼」の三階。
「鮨不二楼」で極上鮨を堪能したあとは、同ビル四階「WINE & CHAMPAGNE .F (ドットエフ)」で一日を締めくくる、そんな至福のひとときを。
The exterior of the restaurant is made of hinoki cypress by a temple carpenter. When illuminated, it shines like gold, making people stop in their tracks as they walk by.
After enjoying the finest sushi, end your day at "WINE & CHAMPAGNE .F (dot F)" on the 4th floor of the same building for a blissful moment.
一般予約はこちら
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完全予約制
会員ではない方もご利用いただけるネット予約席をご用意しております
【会員の方は、会員専用ダイヤル、または会員専用LINEよりご予約ください。】
“Sushi Fujiro” requires advance reservations through the reservation site below.
When visiting the restaurant, please enter on the first floor and tell us that you have made a reservation on the third floor for “Sushi Fujiro”.
Those without reservations will not be allowed to enter the restaurant.
[ International visitors can make reservations here. ]

INFORMATION

店舗情報

店舗情報

店舗名
Restaurant name
鮨 不二楼(すし ふじろう)
Sushi Fujiro
住所
Address
〒103-0025
東京都中央区日本橋茅場町2丁目9番12号 美和ビル 3階
Miwa Building 3F, 2-9-12 Nihonbashi Kayabacho, Chuo-ku, Tokyo

◆ご入店について
宮大工による総檜の和の装いが圧巻の「日本橋不二楼」へお越しになりましたら、入り口のレセプションで受付をして頂き、階段で三階へお上がりください。 扉を開けば、一階・二階とは一味異なる凛とした空間にお入り頂けます。
“Sushi Fujiro” requires advance reservations through the reservation site below.
When visiting the restaurant, please enter on the first floor and tell us that you have made a reservation on the third floor for “Sushi Fujiro”.
Those without reservations will not be allowed to enter the restaurant.
電話
Tel
●「不二楼」のご予約、お問い合わせ
03-6661-2657(代表)
※お電話は12時~16時頃がつながりやすい時間帯です。
営業中(特に18時~20時)は当日ご予約済の方、当日の席の空き具合確認のお電話以外、お控えいただけますと幸いです。
何卒ご理解賜りますようお願い申し上げます。
※営業時間中はお電話に出ることが出来ない場合がございます。
アクセス
Access
東京メトロ東西線・日比谷線 「茅場町駅」2番出口より徒歩1分
Kayabacho Station (Tokyo Metro Tozai Line/Hibiya Line) 1 minute walk from Exit 2

不二楼マップ
営業時間
Open
18:00〜23:00(最終入店20:30)
休業日
Closed
毎週日曜・祝祭日・年末年始・土曜不定休
Sundays, national holidays, year-end and New Year's holidays, and irregular Saturdays.
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